שוק טלה צלויה עם ירקות שורש
המצרכים:
שוק טלה שלמה
20 שיני שום שלמות
5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
5 כפות חרדל דיז'ון חלק
2 כפות סילאן
חצי כוס שמן זית
2 כפות פלפל שחור גרוס
2 כפות מלח אטלנטי
10 ענפי תימין
3 ענפי רוזמרין
חצי כוס מים
לירקות:
4 ראשי שום שלמים
5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
3 גזרים, קלופים וחתוכים גס
3 בצלים, חצויים
2 פלפלים חריפים, פרוסים לפרוסות עבות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בעזרת סכין חורצים את שוק הטלה בנקודות שונות ותוחבים פנימה את שיני השום השלמות. מומלץ למעוך את השיניים בעזרת דופן הסכין לפני כן.
- מניחים את שוק הטלה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכינים תערובת משני סוגי החרדל, הסילאן, שמן הזית, המים, המלח והפלפל. מעסים היטב את שוק הטלה בתערובת.
- מפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור. מוסיפים את גבעולי התימין והרוזמרין. עוטפים את כל התבנית ברדיד אלומיניום וצולים בתנור כ- 25 דקות. מוציאים את התבנית בזהירות ומסירים את רדיד האלומיניום. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות.
- מוסיפים לתבנית את הירקות ומערבבים יחד עם הרוטב שבתבנית. מחזירים לתנור לאפייה של כשעה נוספת.
- פורסים את הבשר דק ומגישים עם הירקות.