קציצות בקר איטלקיות
מתכון ל-6 סועדים.
מצרכים לקציצות -
600 גר' בשר בקר, טחון
3 שיני שום, כתושות
1 בצל, קצוץ, דק מאוד
צרור פטרוזיליה, קצוצה
צרור בזיליקום, קצוץ דק
4 כפות גדושות פרורי לחם
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס
מצרכים לרוטב -
5 כפות שמן זית
3 שיני שום, פרוסים
1/2 ק"ג עגבניות שרי
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר
מלח
צרור אורגנו טרי
1 כוס מים
אופן ההכנה:
- הקציצות -מערבבים את כל החומרים בקערה. צרים כדורים קטנים מאוד (בגודל של כ- 30 גר' כל כדור).
- הרוטב - במחבת יוצקים שמן זית ומטגנים את השום והעגבניות.
- אחרי חמש דקות מוסיפים את יתרת החומרים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-25 דקות.
*מגישים עם ספגטי, אורז, חלה או עם לחם שחור איכותי.